ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Ο Πούτιν έστειλε επιστολή στο Άγιο Όρος…

Σχεδόν 2 μήνες μετά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσισε να ευχαριστήσει τους μοναχούς που τον υποδέχτηκαν στις 28 Μαΐου.
Στην επιστολή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αρχικά τονίζεται ότι το Άγιο Όρος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία, αλλά και πως αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε ευχαριστήσει την κοινότητα του ΑΘώ και κατά την παρουσία του στην περιοχή, σχολιάζοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο Άγιο Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».